Trygg e-Handel oppdateres i tråd med de siste endringene i regelverket for netthandel

Som følge av de seneste endringene (blant annet brukeromtaler, geoblokkering og klageorganer), er tiden inne for en ny oppdatering av sertifiseringskravene. Oppdateringen gjøres gjeldende fra 1. september i år.

Fagansvarlig i Trygg e-Handel, Lillian Fjeld, sier at man i forbindelse med oppdateringen har valgt å omstrukturere selve veiledningen, slik at det skilles tydelig mellom krav som følger av lovgivningen og tilleggskrav som stilles til Trygg e-Handel-butikkene. Dette er gjort for å tydeliggjøre hvilket ekstra vern man får ved å handle hos i en Trygg e-Handel sertifisert butikk.
– Vi har benyttet både Virkes forretningsadvokater og eksterne advokater med spisskompetanse innen netthandelsrett for å oppdatere dokumentene i henhold til de nye lovkravene. For å gjøre endringene mest mulig relevante har vi i tillegg fått verdifulle innspill fra flere Trygg e-Handel butikker, fortsetter hun.

I løpet av høsten vil over 300 nettbutikker være sertifisert og etter sommerferien vil vi lansere flere initiativer og tiltak for ytterligere å øke kjennskap og interesse for Trygg e-Handel både blant publikum og nettbutikkene, avslutter leder i Virke e-Handel, Gerhard Anthun.

Trygg e-Handel eies og driftes av Virke e-Handel.

Ønsker du å vite mer om Trygg e-Handel?
Kontakt fagansvarlig Lillian Fjeld på [email protected] og  (+47) 941 75 930